luni, 1 septembrie 2008

~Povesti cu ... zane~

Aseara, inainte de culcare, mi s-a cerut sa spun o poveste. In timp ce ma gandeam eu ce sa inventez, mi-am dat seama ca instinctiv nu imi mai venea sa spun povesti cu feti frumosi si ilene cosanzene ... ci doar cu ilene :))) Da, da, stiu ... Este desoperirea, acomodarea, acceptarea. Dar mi s-a parut amuzant oricum, felul in care este acum pentru mine realitatea.

Aaa, pana la urma povestea a fost ceva de genul: a fost odata o preafrumoasa fata care s-a indragostit :D si au trait fericite pana la adanci batraneti. Noroc ca adoarme repede !



4 comentarii:

Anonim spunea...

scrii rar pe blog, dar am sa te provoc...

am sa te provoc sa te gandesti la ileana sinziana, fetita care a luat in mana fraiele imparatiei si s-a travestit in baiat, pentru a reusi sa apere lumea...

am sa te provoc sa te gandesti nu la cerinta societatii de a vedea baiatul in eroul lor de vatra, dar la puterea si dorinta ileanei de travestire, ca o cerinta interna, in perfect acord cu ea insasi...

altemps spunea...

Imaginea mea despre Ileana Cosinzeana este aceea a unei femei deosebit de frumoasa si feminina. Asa mi-am imaginat-o eu atunci, asa o am si acum in minte.
Travestirea ei sau transformarea in eroul masculin pe mine ma dezamageste, imi dezamageste visele. Inca un vis spulberat :)
Fara gluma insa, e mult sens in ceea ce ai scris. Mi-a dat de gandit, de citit.. de ce nu, poate o sa iti raspuns intr-o zi la provocare.

ileanne spunea...

cand eram mica (nu foarte mica) si citeam 'craiasa zapezii' imi crea un sentiment cel putin ciudat, de neliniste si fascinatie deopotriva, episodul cu gerda si fetita talharilor... acum un an trebuia sa scriu un eseu si citeam poeziile lui marilyn hacker (multe dintre ele...tematice. si cateva f frumoase) si avea cateva care vorbeau exact despre asta. si m-am gandit eu (sperand ca i'm not reading too much into it, asa, post...constientizare)ca poate de asta ma speria un pic partea asta a povestii (negarea/fuga de tine insati).

altfel, clar, acum si eu visez la povesti doar cu sanziene/cosanzene :)

lascenedumonde spunea...

Duci traditia mai departe,pacat ca nu o fac totyi.